Over Vleveka

Vleveka is een in Deurne(NL) gevestigde, voorraadhoudende groothandel / importeur van o.a. papier, schrijfwaren, kantoorartikelen, speelgoed, accessoires, feest- en knutselartikelen. Opgericht in 1955 door Dhr. Vleeschhouwer staat de naam Vleveka dan ook voor VLEeschhouwer VErtegenwoordiging in KAntoorartikelen. In 1980 nam Humphrey Nauta, vader van de huidige eigenaren, het bedrijf over en bouwde het samen met zijn zonen Sjacco en Robert uit tot wat het nu is; ons hoofdkantoor te Deurne wordt door een enthousiast en ervaren team van 19 mensen geëxploiteerd. Dit is tevens de locatie van ons Distributiecentrum van 4.500 m2. Ons verkoopkantoor Duitsland werd in 2006 opgericht. Tot onze voornaamste afnemers rekenen wij o.a. grotere Europese retailers in het Discount-, Warenhuis-, Supermarkt-, Cash & Carry- en Drogisterij-segment en Vleveka heeft momenteel afnemers in zo’n negen landen in Europa. De sourcing van onze producten vindt plaats middels een zorgvuldig opgebouwd netwerk van fabrieken en productielocaties in Europa, Azië, en Midden-Amerika.

In het beleid van Vleveka B.V. staat onze ambitie om een zo groot mogelijke toegevoegde waarde te hebben voor al onze klanten en daarmee bij te dragen aan het bereiken van hun strategische doelen, voorop. Vleveka heeft als logistiek dienstverlener een uitgebreide kennis en netwerk van leveranciers opgebouwd en de zgn. ‘Product Compliance’ van onze producten en ‘Social Compliance’ van onze fabrieken behoren tot onze absolute key-focus. Vleveka biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor al haar artikelen. Vleveka is van origine specialist in het verzorgen van Private Label huismerkartikelen, waarbij wij in nauw overleg met onze klanten de artikelen conceptmatig selecteren, inkopen, importeren en opslaan in ons DC te Deurne, maar daarnaast voert Vleveka ook een aantal eigen assortimenten onder onze merken TrendLINE, ClassicLINE en OfficeLINE.

Vleveka is BSCI gecertificeerd en ook de meeste van onze productiepartners voldoen aan dit keurmerk van verantwoord ondernemerschap. Ook bestaat de mogelijkheid voor een groot aantal papier- en houtproducten om deze artikelen te leveren voorzien van een FSC® of PEFC® keurmerk.

Om de kwaliteit van haar dienstverlening ook in de toekomst adequaat te kunnen monitoren en waarborgen is Vleveka in 2019 een traject gestart om een ISO-9001:2015 certificaat te behalen. In haar beleidsverklaring focust Vleveka nadrukkelijk op continue kwaliteitsmonitoring en verbetering.

Vleveka is aangesloten bij het GS1-platvorm. Op verzoek van klanten worden onze artikelen daarin geregistreerd en gepubliceerd.

Vleveka heeft een uitgebreide Electronic Data Interchange (EDI) -inrichting waardoor wij orders ook digitaal kunnen ontvangen, onze leveringen kunnen voorzien van SSCC leverbonnen en de bijbehorende berichten en ook via EDI kunnen factureren.